over mij

Ik visualiseer emoties en herinneringen met verf en inkt. Dat is voor mij de beste manier om me uit te drukken. Het gevoel zit in de beweging, de diepte en de keuze in kleur en materiaal. En ook in zachte overgangen, spannende contrasten en de speling van het licht op accenten van bladgoud. Een dynamisch geheel dat altijd een verhaal vertelt met meerdere lagen.

MIRIAM SANDERS

krachtige, kleurrijke schilderijen vol energie en emotie

Geboren en getogen in Eindhoven en daar woon en werk ik nog steeds. Hoewel ik graag thuis ben, krijg ik de meeste inspiratie juist door eropuit te gaan. Van tropische eilanden tot bos- en heidewandelingen. De natuur en water in alle vormen zorgen voor de meeste inspiratie.

Naast de inspiratie zorgt een soort oerdrang tot expressie dat ik mezelf uit in schilderijen. Emoties, levensvragen en dagelijkse indrukken kan ik verwerken op doek zoals ik dat niet in woorden kan. En toch is het vaak ‘leesbaar’ voor de toeschouwer die zichzelf erin herkent.

Mijn atelier is te vinden in Plan-B op de Hurksestraat. Een ontzettend fijne werkplek, met enorme ramen en hoog plafond. Genoeg ruimte en licht voor mijn grote werk. En ook genoeg ruimte voor workshops en experimenteerdagen in kleine groepen.

Natuurlijke pigmenten

Ik vind de herkomst van kleuren en pigmenten fascinerend. Als kind was ik altijd al op zoek naar de mooiste stenen, schelpen en bloemen. En nu heb ik een werkwijze eigen gemaakt waarmee ik kan schilderen met die natuurlijke materialen. Met een rijk, levendig kleurenpalet als gevolg.

Ik schilder met pigmenten van stenen en mineralen die ik in de loop der jaren verzameld heb. En voor mijn Flowers to Paint project ontdek ik iedere keer nieuwe toepassingen voor kleurstoffen uit bloemen en planten. Zo vertellen de kleuren ook hun eigen verhaal.

Workshops

In mijn studio in Plan-B (Eindhoven) geef ik regelmatig workshops voor kleine groepen. Tijdens de experimenteer workshops kun je verschillende materialen beter leren kennen en ik geef je mijn tips & tricks als ervaringsdeskundige. Ook ben je welkom om zelfstandig te komen schilderen, met begeleiding van mij waar nodig.
Ik vind het erg leuk om mijn kennis door te geven en anderen te inspireren zoals ik zelf ook geïnspireerd ben door verschillende kunstenaars.
Schrijf je in voor mijn Nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe workshops.

Flowers to paint

Van (rouw-)bloemwerk tot schilderij

Rouwbloemen worden na een uitvaart wellicht voor even mee naar huis genomen en een enkele bloem kan worden gedroogd. Maar het gros zal uiteindelijk verwelken, kleur verliezen en worden weggegooid. Dit lijkt onvermijdelijk, maar is ook ontzettend jammer.

Ik heb een manier gevonden om de bloemen te verwerken tot verf en inkt waarmee ik een dierbare herinnering kan schilderen voor de nabestaanden. Alle materialen uit een bloemstuk worden verwerkt en niets gaat verloren op deze manier. Zo kun je een tastbare herinnering blijven koesteren.

Portretten

Ik werk graag in opdracht en schilder portretten op doek, steen of hout. Op een kleine steen om vast te kunnen houden bijvoorbeeld. Of een dierenportret op een robuuste teakhouten schijf.

Ook een gedetailleerd portret op een linnen doek, met of zonder lijst, behoort tot de mogelijkheden.

Stuur me een berichtje als je meer wilt weten!

Travel Stones

Travel Stones zijn kleine, beschilderde stenen die je cadeau geeft aan een reiziger om een goede reis te wensen. Een tastbare herinnering aan thuis, een talisman, een richtinggever en een sympathieke manier om te laten weten dat je aan iemand denkt.

De reiziger kan foto’s maken van de Travel Stone op een bijzondere plek en naar jou als gever sturen. Zo blijf je in verbinding. Ook wanneer de afstand groot is.

Kijk op Etsy naar de verschillende mogelijkheden. Wil je iets speciaals? Neem dan contact met me op.