schilderijen

Mijn abstracte schilderijen kenmerken zich door een diepe gelaagdheid en bruisende, energieke ‘splashes’. Vanuit een emotie of een bepaalde intentie ontstaan er transparante lagen vol kleur en beweging die samen een verhaal vertellen vol diepgang.

Na de eerste basislaag werk ik graag nat in nat waardoor de pigmenten en de verschillende materialen (acrylverf, inkt en pigmenten) in elkaar over kunnen vloeien. Ik giet de kleuren op het doek en geef er een eerste richting aan. Zo zit er altijd een bepaalde ‘stroming’ en beweging in. Ik kijk wat er ontstaan is na een dag drogen en ga dit vervolgens verder blootleggen en accentueren. Door met licht en contrast te spelen, haal ik naar boven wat gezien mag worden. Ik werk graag met natuurlijke pigmenten van stenen en mineralen in combinatie met heldere inkt en details van bladgoud.

Naast originele schilderijen zijn er ook kunstprints beschikbaar van mijn werk. Neem contact op als je meer wilt weten over een schilderij in opdracht, bestaand werk of een kunstprint.