Flowers to Paint

*Schilderijen van rouwbloemwerk en bruidsboeketten*

Weinig bloemwerk wordt met zoveel liefde, zorg en aandacht uitgezocht als de bloemen voor het laatste afscheid of een huwelijk. Om gevoelens uit te drukken en iets te zeggen wat niet meer met woorden kan.

Ik kan dit bloemwerk verwerken tot verf om zo een dierbare herinnering vast te leggen op doek. De bloemen gaan op deze manier niet verloren en worden op een liefdevolle manier hergebruikt.

Zo ontstaat er een heel persoonlijk aandenken dat met veel aandacht is gemaakt.

Van (rouw-) bloemwerk tot herinnering

De bloemen die na een uitvaart overblijven, vormen de grondstof voor de verf en inkt die ik speciaal voor een schilderij maak. Ook is het mogelijk om bloemen en/of stenen uit eigen tuin of bijvoorbeeld van een vakantie te verwerken tot verf. Ik werk in opdracht van de nabestaanden en kan een schilderij geheel naar wens maken. Denk bijvoorbeeld aan een portret van de overledene of een andere mooie herinnering.

Na het afscheid kunnen de bloemen het beste meteen droog bewaard worden. Het is heel goed mogelijk om ze zelf nog 1-1,5 week thuis te houden, voordat ze naar mij komen en ik ze verder verwerk. Ik heb met bloemen in alle stadia gewerkt, van vers tot verwelkt of al helemaal ingedroogd, en ik kan er altijd wat mee maken.

Prijsindicatie: Ik reken voor een klein schilderij (30 x 30 cm) een vanafprijs van € 300,- incl. btw. Dit is afhankelijk van de exacte wensen en het aantal verschillende bloemen. Een portret of andere gedetailleerde afbeelding (bv handen) kan vanaf € 450,- incl. btw.

Aangezien het een natuurlijk materiaal is, kunnen de kleuren na verloop van tijd iets veranderen en zachter worden. Ik vind dit zelf ook een mooie eigenschap die een extra gelaagdheid toevoegt, zeker bij rouwbloemwerk. Het wordt zo onderdeel van het hele proces. Ik vang dit (eventuele) kleurverloop zoveel mogelijk op door de bloemenverf te gebruiken in combinatie met andere natuurlijke pigmenten die kleurvast zijn. Zo wordt de schildering een mooie, blijvende herinnering.

Lees hier het artikel van Omroep Brabant over mijn project.

Meer weten? Stuur een bericht of bel me, ik hoor graag van je.